Ohmydish.nl


Munt

Munt bestaat is vele soorten, de ene geuriger en smakelijker dan andere.

Munt

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Mentha
  • Familienaam: Lipbloemenfamilie (Labiateae)
  • Oorsprong: West-Azië en Zuid-Europa; de klassieke oudheid kende al veel soorten munt.
  • Vindplaats: Overal in gematigde klimaten komen wel enige soorten voor.
  • Kweek: De planten vermeerderen zich via onderaards kruipende uitlopers: hiervan worden stukken van 15 centimeter met flink wat wortel horizontaal gepoot (5 centimeter diep) in zure aarde die voorzien moet zijn van vee compost, wat stalmest en veel water. In verband met de uitlopers is het goed om 20-30 centimeter in de grond een afscheiding te maken.
  • Verduurzamen: De meeste muntsoorten reageren goed op geregeld plukken. Zodra zich bloemtoppen vormen de plant tot 5 centimeter boven de grond voorzichtig afknippen zonder de bladeren te kneuzen. In hun geheel snel drogen door ze in bosjes op te hangen op een schaduwrijke luchtige plaats. Daarna de bladeren van de stengel rissen en luchtdicht verpakken.
  • Toepassing spijs en drank: Heel veel toepassingen: meest gebruikt in warme en koude gerechten en als thee.
Munt Munt


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/munt


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Moerasspirea
Volgend blog →
Nootmuskaat

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.