Ohmydish.nl


Moerasspirea

De blaadjes van de moerasspirea worden gebruikt bij het brouwen van bier en wijn. De bloemen zijn lekker in jam en gelei.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam:¬†Filipendula ulmaria
  • Familienaam:¬†Rozenfamilie (Rosaceae)
  • Overige namen:¬†Geitebaardkruid
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Meadowsweet
    • Frans:¬†Reine des pr√©s, Ulmaire
    • Duits: Spierstaude
    • Italiaans: regina dei prati, olmaria
    • Spaans: Barba
  • Oorsprong: Geheel Europa en Noord-Azi√ę
  • Vindplaats:¬†In Nederland langs sloten, tussen riet en in vochtige bossen, meestal in bosjes bij elkaar.
  • Kweek:¬†Vermeerderen vindt plaats door middel van worteldeling.
  • Verduurzamen:¬†De wortels, de bladeren en de bloemen kunnen gedroogd worden.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De bladeren worden gebruikt bij het bereiden van eigengemaakt bier en zelfgemaakte wijn. De bloempjes geven een fijn aroma aan jam, gelei en compote.
Moerasspirea Moerasspirea


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/moerasspirea


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Mirte
Volgend blog →
Munt

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!