Moerasspirea

De blaadjes van de moerasspirea worden gebruikt bij het brouwen van bier en wijn. De bloemen zijn lekker in jam en gelei.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Filipendula ulmaria
  • Familienaam: Rozenfamilie (Rosaceae)
  • Overige namen: Geitebaardkruid
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Meadowsweet
    • Frans: Reine des prés, Ulmaire
    • Duits: Spierstaude
    • Italiaans: regina dei prati, olmaria
    • Spaans: Barba
  • Oorsprong: Geheel Europa en Noord-Azië
  • Vindplaats: In Nederland langs sloten, tussen riet en in vochtige bossen, meestal in bosjes bij elkaar.
  • Kweek: Vermeerderen vindt plaats door middel van worteldeling.
  • Verduurzamen: De wortels, de bladeren en de bloemen kunnen gedroogd worden.
  • Toepassing spijs en drank: De bladeren worden gebruikt bij het bereiden van eigengemaakt bier en zelfgemaakte wijn. De bloempjes geven een fijn aroma aan jam, gelei en compote.
Moerasspirea Moerasspirea


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/moerasspirea


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Mirte

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.