Mirte

De takken van de mirte geven extra smaak aan vlees als deze worden gebruikt in het vuur.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Myrtus communis
  • Familienaam: Mirtenfamilie (Myrtaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Myrtle
    • Frans: Myrte
    • Duits: Myrte
    • Italiaans: Mirto, Mortella
    • Spaans: Arrayan, Mirto
  • Oorsprong: In het wild langs berghellingen in Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
  • Vindplaats: In Nederland gekweekt voor de tuin
  • Kweek: Mirt kan hartje zomer vermeerderd worden door afleggen, stekken of zaaien tegen een op het zuiden gelegen muur. De jonge mirte plant moet tegen de winter afgedekt worden.
  • Toepassing spijs en drank: In bepaalde streken rond de Middellandse Zee verpakt men, vlak voor het opdienen, stukjes gebraden vlees en gevogelte in mirte bladeren, waardoor het vlees iets gearomatiseerd wordt. Mirte takken worden ook gebruikt voor een vuur waarop vlees wordt geroosterd.
Mirte Mirte


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/mirte


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Mierikswortel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.