Melganzevoet

De jonge blaadjes van melganzevoet zijn een lekkere bladgroente.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Chenopodium album
  • Familienaam: Ganzevoetfamilie (Chenopodiaceae)
  • Overige namen: Witte mel, meijen
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Goosefoot
    • Frans: Chénopode
    • Duits: Gänsefuss
    • Italiaans: Piè d’orca
    • Spaans: Ambrosia
  • Oorsprong: Noordwest-Europa.
  • Vindplaats: In geheel Nederland; op bouwland, langs wegen en dijken, in moestuinen en op mesthopen.
  • Kweek: Vermeerderen zich door piepkleine zaadjes.
  • Toepassing spijs en drank: De jonge bladeren vormen een smakelijke bladgroente. Het zaad werd tot in de 19e eeuw tot meel vermalen en tot brood gebakken. Tegenwoordig wordt het in o.a. kippenvoer verwerkt.
Melganzevoet Melganzevoet


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/melganzevoet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Saffraan krokus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.