Ohmydish.nl


Melganzevoet

De jonge blaadjes van melganzevoet zijn een lekkere bladgroente.

Melganzevoet

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Chenopodium album
  • Familienaam:¬†Ganzevoetfamilie (Chenopodiaceae)
  • Overige namen:¬†Witte mel, meijen
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Goosefoot
    • Frans:¬†Ch√©nopode
    • Duits:¬†G√§nsefuss
    • Italiaans:¬†Pi√® d‚Äôorca
    • Spaans:¬†Ambrosia
  • Oorsprong:¬†Noordwest-Europa.
  • Vindplaats:¬†In geheel Nederland; op bouwland, langs wegen en dijken, in moestuinen en op mesthopen.
  • Kweek:¬†Vermeerderen zich door piepkleine zaadjes.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De jonge bladeren vormen een smakelijke bladgroente. Het zaad werd tot in de 19e eeuw tot meel vermalen en tot brood gebakken. Tegenwoordig wordt het in o.a. kippenvoer verwerkt.
Melganzevoet Melganzevoet


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/melganzevoet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Saffraan krokus
Volgend blog →
Salomonszegel

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.