Lievevrouwebedstro

Het kruid lievevrouwebedstro kan worden gebruikt in drankjes.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Galium odoratum of Asperula aodorata
  • Familienaam: Familie der sterbladigen (Rubiaceae)
  • Overige namen: Meikruid, motkruid, wiegstro.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Sweet woodruff
    • Frans: Aspérule odorante
    • Duits: Waldmeister
    • Italiaans: Asperula, stellina odorosa
    • Spaans: Aspérula odorosa
  • Vindplaats: In het wild in Azië en Europa; in Noord-Amerika en Nederland zowel verwilderd in bossen als gekweekt.
  • Kweek: In maart onder glas zaaien op een vochtige, deels beschaduwde plek. Ook in de zomer is zaaien mogelijk met zaad van eigen planten. In het najaar kan de plant ook vermeerderd worden door deling van de wortelstokken.
  • Toepassing spijs en drank: Met verwelkte of gedroogde blaadjes van de lievevrouwebedstro kan men wijnbowl aromatiseren.
Lievevrouwebedstro Lievevrouwebedstro


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/lievevrouwebedstro


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Breed longkruid

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.