Laurier

Laurierbladeren kunnen niet gegeten worden, ze worden enkel gebruikt om smaak af te geven.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Laurus nobilis
  • Familienaam: Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Overige namen: Zoete laurier
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Bay leaf
    • Frans: Laurier
    • Duits: Lorbeer
    • Italiaans: Alloro, Lauro
    • Spaans: Laural
    • Maleis: Daor salam
    • Hindi: Tej pat
  • Oorsprong: Klein-Azië
  • Vindplaats: Landen rond de Middellandse Zee, waar de laurierboom tot 9 meter hoog wordt.
  • Kweek: Laurier is te vermeerderen uit zaad, maar dat gaat moeilijk. Stekken lukt wel als dit vroeg in de zomer wordt gedaan op een wat broeierige dag. Poot de stekken op een beschutte, zonnige plek in licht besmette grond met een goede afwatering. Beter is nog de stekken in een pot te planten, dan kunnen ze in de winter binnen gezet worden.
  • Verduurzamen: Pluk de bladeren van de laurier op elke willekeurig tijdstip en doog ze in het donker, zodat de kleur en het aroma behouden blijven. Pluk en droog de bessen als ze bijna rijp zijn.
  • Toepassing spijs en drank: Laurierbladen worden toegepast bij het bereiden van het bouquet garni, marinades, soepen, sauzen en stoofpotten, van inmaakkruiden en van vleeskruiden. Ze vormen vaak een garnering van paté. Gebruik een klein blaadjes bij het bereiden van recepten voor vier personen.
Laurier Laurier


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/laurier


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kruismunt

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.