Laurier

Laurierbladeren kunnen niet gegeten worden, ze worden enkel gebruikt om smaak af te geven.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Laurus nobilis
  • Familienaam: Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Overige namen: Zoete laurier
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Bay leaf
    • Frans: Laurier
    • Duits: Lorbeer
    • Italiaans: Alloro, Lauro
    • Spaans: Laural
    • Maleis: Daor salam
    • Hindi: Tej pat
  • Oorsprong: Klein-Azië
  • Vindplaats: Landen rond de Middellandse Zee, waar de laurierboom tot 9 meter hoog wordt.
  • Kweek: Laurier is te vermeerderen uit zaad, maar dat gaat moeilijk. Stekken lukt wel als dit vroeg in de zomer wordt gedaan op een wat broeierige dag. Poot de stekken op een beschutte, zonnige plek in licht besmette grond met een goede afwatering. Beter is nog de stekken in een pot te planten, dan kunnen ze in de winter binnen gezet worden.
  • Verduurzamen: Pluk de bladeren van de laurier op elke willekeurig tijdstip en doog ze in het donker, zodat de kleur en het aroma behouden blijven. Pluk en droog de bessen als ze bijna rijp zijn.
  • Toepassing spijs en drank: Laurierbladen worden toegepast bij het bereiden van het bouquet garni, marinades, soepen, sauzen en stoofpotten, van inmaakkruiden en van vleeskruiden. Ze vormen vaak een garnering van paté. Gebruik een klein blaadjes bij het bereiden van recepten voor vier personen.
Laurier Laurier


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/laurier


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kruismunt

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!