Kruismunt

De kruismunt is een muntsoort die te gebruiken is zoals reguliere munt.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Mentha crispata
  • Familienaam: Libbloemenfamilie (Libiateae)
  • Oorsprong: West-Azië en Zuid-Europa; de klassieke oudheid kende al veel soorten munt.
  • Vindplaats: Overal in gematigde klimaten komen wel enige soorten voor.
  • Kweek: De planten vermeerderen zich via onderaards kruipende uitlopers: hiervan worden stukken van 15 centimeter met flink wat wortel horizontaal gepoot (5 centimeter diep) in zure aarde die voorzien moet zijn van vee-compost, wat stalmest en veel water. In verband met de uitlopers is het goed om 20-30 centimeter in de grond een afscheiding te maken.
  • Verduurzamen: De meeste muntsoorten reageren goed op geregeld plukken. Zodra zich bloemtoppen vormen de plant tot 5 centimeter boven de grond voorzichtig afknippen zonder de bladeren te kneuzen. In hun geheel snel drogen door ze in bosjes op te hangen op een schaduwrijke luchtige plaats. Daarna de bladeren van de stengel rissen en luchtdicht verpakken.
  • Toepassing spijs en drank: Zoals reguliere munt, te verwerken in gerechten of als thee.
Kruismunt Kruismunt


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kruismunt


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kruipende tijm

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.