Kleine pimpernel

De kleine pimpernel is een eetbaar kruid, extra mooi als garnering.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Sanguisorba minor
  • Familienaam: Rozenfamilie (Rosaceae)
  • Overige namen: Bevernelle, bloedkruid, onser-heren-baerdeken.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Salad burnet, Garden burnet
    • Frans: Petite sanguisorbe
    • Duits: Kleiner Wiesenknopf
    • Italiaans: Sanguisorba
    • Spaans: Salvastrella
  • Oorsprong: Europa
  • Vindplaats: In Nederland in het wild op droge kalkachtige heuvels.
  • Kweek: In maart-april zaaien op zandige, met kalk vermengde grond. Uitdunnen tot een afstand van 30 centimeter.
  • Verduurzamen: De gehele plant, met wortel en al, kan in de schaduw gedroogd worden.
  • Toepassing spijs en drank: Gebruik uitsluitend een paar zeer jonge bladeren, als toekruid in roomboter, salades, kwark en kaas smeersels, en als garnering van zomergroenten, soepen en in een groot aantal zomerdranken.
Kleine pimpernel Kleine pimpernel


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kleine-pimpernel


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Zwarte mosterd

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.