Ohmydish.nl


Kleine galantwortel

De kleine galantwortel, ook wel laos of galanga, wordt vaak gebruikt in verschillende soorten curry.

Kleine galantwortel

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Alpinia officinarum
  • Familienaam: Gemberachtigen (Zingiberaceae)
  • Overige namen: Laos, galanga
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:  Lesser Galangal
    • Frans: Touchet odorant
    • Duits: Galantwurzel
    • Italiaans: Galanga
    • Spaans: Galang
    • Maleis: Laos
  • Oorsprong: Zuid-China
  • Vindplaats: Zuid-China
  • Verduurzamen: Door het drogen van de wortel
  • Toepassing spijs en drank: De galantwortel wordt in Europa verwerkt in likeuren en bitters. In de Indo-Chinese rijsttafel is het een zeer belangrijk ingrediënt. Dit ingrediënt zorgt ook voor de typische smaakverschillen tussen het voedsel van het Aziatisch-Indiase continent, waar het niet, en de gerechten van Maleisië en Indonesië, waar het wel wordt verwerkt.
Kleine galantwortel Kleine galantwortel


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kleine-galantwortel


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Klein hoefblad
Volgend blog →
Hondsdraf

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.