Ohmydish.nl


Kleine galantwortel

De kleine galantwortel, ook wel laos of galanga, wordt vaak gebruikt in verschillende soorten curry.

Kleine galantwortel

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Alpinia officinarum
  • Familienaam:¬†Gemberachtigen (Zingiberaceae)
  • Overige namen:¬†Laos, galanga
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬† Lesser Galangal
    • Frans:¬†Touchet odorant
    • Duits:¬†Galantwurzel
    • Italiaans:¬†Galanga
    • Spaans:¬†Galang
    • Maleis:¬†Laos
  • Oorsprong: Zuid-China
  • Vindplaats: Zuid-China
  • Verduurzamen: Door het drogen van de wortel
  • Toepassing spijs en drank:¬†De galantwortel wordt in Europa verwerkt in likeuren en bitters. In de Indo-Chinese rijsttafel is het een zeer belangrijk ingredi√ęnt. Dit ingredi√ęnt zorgt ook voor de typische smaakverschillen tussen het voedsel van het Aziatisch-Indiase continent, waar het niet, en de gerechten van Maleisi√ę en Indonesi√ę, waar het wel wordt verwerkt.
Kleine galantwortel Kleine galantwortel


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kleine-galantwortel


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Klein hoefblad
Volgend blog →
Hondsdraf

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.