Ohmydish.nl


Klein hoefblad

De bladeren van klein hoefblad kunnen gegeten worden in een salade of soep. De bloemen zijn ook eetbaar.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam: Tussilago farfara
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Coltsfood
    • Frans: Tussilage, Taconnet
    • Duits: Huflattich
    • Italiaans: Farfare, Tossilaggine
    • Spaans: Uña de caballo
  • Oorsprong: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië.
  • Vindplaats: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië; tot op 200 meter hoogte.
  • Verduurzamen: Bladeren in de zon drogen
Klein hoefblad Klein hoefblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/klein-hoefblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
Kleine galantwortel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!