Ohmydish.nl


Klein hoefblad

De bladeren van klein hoefblad kunnen gegeten worden in een salade of soep. De bloemen zijn ook eetbaar.

Klein hoefblad

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Tussilago farfara
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Coltsfood
    • Frans: Tussilage, Taconnet
    • Duits: Huflattich
    • Italiaans: Farfare, Tossilaggine
    • Spaans: Uña de caballo
  • Oorsprong: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië.
  • Vindplaats: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië; tot op 200 meter hoogte.
  • Verduurzamen: Bladeren in de zon drogen
Klein hoefblad Klein hoefblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/klein-hoefblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Volgend blog →
Kleine galantwortel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.