Klein hoefblad

De bladeren van klein hoefblad kunnen gegeten worden in een salade of soep. De bloemen zijn ook eetbaar.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Tussilago farfara
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Coltsfood
    • Frans: Tussilage, Taconnet
    • Duits: Huflattich
    • Italiaans: Farfare, Tossilaggine
    • Spaans: Uña de caballo
  • Oorsprong: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië.
  • Vindplaats: Europa en delen van Noord-Afrika en Azië; tot op 200 meter hoogte.
  • Verduurzamen: Bladeren in de zon drogen
Klein hoefblad Klein hoefblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/klein-hoefblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.