Ohmydish.nl


Kleefkruid

De verse jonge bladeren van kleefkruid kunnen gegeten worden als bladgroente.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam:¬†Galium aparine
  • Familienaam:¬†Familie der sterbladigen (Rubiaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Goosegrass
    • Frans:¬†Gouteron, grateron
    • Duits:¬†Kelbekraut
  • Vindplaats:¬†Europa en Noord-Amerika. In Nederland langs wegen en dijken, in heggen, tussen kreupelhout en op bouwland.
  • Kweek:¬†Ook de vruchtjes van de kleefkruid zijn voorzien van weerhaakjes, en kleven hierdoor aan mens en dier waardoor ze zich wijd verspreiden.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De verse jonge bladeren en toppen van kleefkruid vormen een voedzame en zeker ook een gezonde bladgroente.Het zaad van kleefkruid levert nadat het geroosterd en gemalen is een redelijk koffiesurrogaat op.
Kleefkruid Kleefkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kleefkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kassie

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!