Ohmydish.nl


Kleefkruid

De verse jonge bladeren van kleefkruid kunnen gegeten worden als bladgroente.

Kleefkruid

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Galium aparine
  • Familienaam:¬†Familie der sterbladigen (Rubiaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Goosegrass
    • Frans:¬†Gouteron, grateron
    • Duits:¬†Kelbekraut
  • Vindplaats:¬†Europa en Noord-Amerika. In Nederland langs wegen en dijken, in heggen, tussen kreupelhout en op bouwland.
  • Kweek:¬†Ook de vruchtjes van de kleefkruid zijn voorzien van weerhaakjes, en kleven hierdoor aan mens en dier waardoor ze zich wijd verspreiden.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De verse jonge bladeren en toppen van kleefkruid vormen een voedzame en zeker ook een gezonde bladgroente.Het zaad van kleefkruid levert nadat het geroosterd en gemalen is een redelijk koffiesurrogaat op.
Kleefkruid Kleefkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kleefkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Kassie

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.