Kassie

De bessen van kassie lijken op kruidnagels maar smaken en ruiken naar kaneel.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Cinnamomum cassia
  • Familienaam: Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Overige namen: Kassia
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Cassia
    • Frans: Casse, Canéfice
    • Duits: Kassie
    • Italiaans: Cássia
    • Spaans: Casia
  • Vindplaats: Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kassie gekweekt wordt op grote plantages.
  • Kweek: De gekweekte kassieplant wordt gesnoeid tot een struikachtige vorm, met de bedoeling om zijtakken te laten spruiten die extra bast leveren.Niet alleen de bast, ook de bladeren en de onrijpe bessen worden gedroogd als specerij. De bast rolt tijdens het dogen op tot pijpjes.
  • Toepassing spijs en drank: De gedroogde bessen van kassie lijken qua uiterlijk iets op kruidnagels, maar ze smaken en ruiken naar kaneel; ze kunnen ook als zodanig worden meegekookt.‘Chinese Cassia buds’ is de naam waaronder ze gangbaar zijn in de Oosterse winkels in ons land. De bladeren, die onder de (Indiase) naam Tei Pat worden verkocht, zijn een veel gebruikte specerij in de niet hete pilaus en biryanis van Noor-India, Pakistan en Iran; ook de bessen dienen als specerij. Kassie is een bestanddeel van het ‘vijf-kruiden-mengsel’ van de Chinese keuken. Ook wordt het verwerkt in worst- en koekkruiden en in sommige kerriepoeders.Er zijn nogal wat likeurtjes die kassie (naast kaneel) in ruime of beperkte mate in hun smaakpatroon hebben. Parfait d’amour is er wel een van de bekendste van.Ook snoepfabrieken verwerken nogal eens kassie.
Kassie Kassie


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kassie


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een appelboor?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.