Ohmydish.nl


Kapperstruik

Kappertjes bevorderen de spijsvertering. Ze groeien aan de kapperstruik en zijn er in verschillende maten.

Kapperstruik

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Capparis spinosa
  • Familienaam: Kappertjesfamilie (Capparaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Caper
    • Frans: Câpre, Capucine Fabagelle
    • Duits: Kaper
    • Italiaans: Cappero
    • Spaans: Alcapatra, Tápana, Tápara
  • Oorsprong: Noord-Afrikaanse kust
  • Vindplaats: In rotsspleten en op oude muren in landen met een Middellandse-Zeeklimaat; ook in Californië. In Nederland als kasplant.
  • Kweek: Kapperstruik is te kweken in een kas met goede grond afwatering. Te vermeerderen door stekken.
  • Verduurzamen: De geplukte knoppen van de kapperstruik worden even in de zon gelegd om te verwelken; daarna worden ze in grof zout of in azijn gezet.
  • Toepassing spijs en drank: Kappers werken sterk eetlust-opwekkend. Ze bevorderen ook de spijsvertering en worden om hun zurige aroma verwerkt in salades, sauzen en smeersels; en in stoofschotels vooral samen met rode wijn. Een schotel die niet zonder kappertjes kan, is biefstuk tartaar. In Zuid-Frankrijk en o.a. ook op Cyprus eet men de vruchten van de kapperstruik, die er (ingelegd) uitzien en smaken als augurkjes (cornichons).
Kapperstruik Kapperstruik


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kapperstruik


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Paprika
Volgend blog →
Kardemom

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.