Kaneel

De bekende kaneelstokken worden verkregen van de kaneelstruik en deze worden gedroogd gebruikt.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Cinnamomum verum
  • Familienaam: Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Cinnamon
    • Frans: Cinamome, Canelle de Ceylon
    • Duits: Zimt
    • Italiaans: Canella
    • Spaans: Canela
    • Maleis: Kajoe manis
    • Hindi: Kulmie darchini
  • Vindplaats: Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kaneel gekweekt wordt op grote plantages.
  • Verduurzamen: De binnenbast van de kaneelstruik wordt van de afgeschilde buitenbast getrokken en gedroogd tot rolletjes. Deze worden in elkaar geschoven tot de bekende pijpjes kaneel.
  • Toepassing spijs en drank: Kaneel leent zich het beste voor zoete gerechten als gebak, nagerechten, snoeperijen, warme wijnen en zoete inmaak. Er zijn ook veel kaneeldrankjes; niet hete pilaus en Arabische gerechten bevatten vrij veel kaneel.
Kaneel Kaneel


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kaneel


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Spaanse peper

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.