Ohmydish.nl


Kaneel

De bekende kaneelstokken worden verkregen van de kaneelstruik en deze worden gedroogd gebruikt.

Kaneel

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Cinnamomum verum
  • Familienaam:¬†Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Cinnamon
    • Frans:¬†Cinamome, Canelle de Ceylon
    • Duits: Zimt
    • Italiaans: Canella
    • Spaans: Canela
    • Maleis: Kajoe manis
    • Hindi: Kulmie darchini
  • Vindplaats:¬†Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kaneel gekweekt wordt op grote plantages.
  • Verduurzamen:¬†De binnenbast van de kaneelstruik wordt van de afgeschilde buitenbast getrokken en gedroogd tot rolletjes. Deze worden in elkaar geschoven tot de bekende pijpjes kaneel.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Kaneel leent zich het beste voor zoete gerechten als gebak, nagerechten, snoeperijen, warme wijnen en zoete inmaak. Er zijn ook veel kaneeldrankjes; niet hete pilaus en Arabische gerechten bevatten vrij veel kaneel.
Kaneel Kaneel


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kaneel


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Spaanse peper
Volgend blog →
Paprika

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.