Kamille

Kamille is te gebruiken in verschillende gerechten maar vooral bekend als kalmerende thee.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Chamomilla of Matricaria
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Oorsprong: In een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
  • Vindplaats: In een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
  • Kweek: Elk voor- of najaar opnieuw inzaaien op een regenachtige dag, zodat het fijne zaad niet wegwaait. Veel water geven tot de plantjes zijn aangeslagen. Uitdunnen tot er 25 centimeter ruimte tussen zit.
  • Verduurzamen: Als de bloemen geheel openstaan, kunnen ze geplukt worden en op een koele plaats gedroogd.
  • Toepassing spijs en drank: Gedroogd als kruid te verwerken in gerechten, of als kalmerende thee.
Kamille Kamille


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kamille


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Slanke waterkers

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.