Ohmydish.nl


Kamille

Kamille is te gebruiken in verschillende gerechten maar vooral bekend als kalmerende thee.

Kamille

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Chamomilla of Matricaria
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Oorsprong:¬†In een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
  • Vindplaats:¬†In een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
  • Kweek:¬†Elk voor- of najaar opnieuw inzaaien op een regenachtige dag, zodat het fijne zaad niet wegwaait. Veel water geven tot de plantjes zijn aangeslagen. Uitdunnen tot er 25 centimeter ruimte tussen zit.
  • Verduurzamen:¬†Als de bloemen geheel openstaan, kunnen ze geplukt worden en op een koele plaats gedroogd.
  • Toepassing spijs en drank: Gedroogd als kruid te verwerken in gerechten, of als kalmerende thee.
Kamille Kamille


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/kamille


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Slanke waterkers
Volgend blog →
Smeerwortel

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.