Hondsdraf

Het blad van de hondsdraf kan gegeten worden net zoals spinazie.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Glechoma hederacea
  • Familienaam: Lipbloemenfamilie (Labiatae)
  • Overige namen: Aardveil, onderhave, kruip-door-de-tuin
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground ivy
    • Frans: Herbe de Saint Jean, Lierre terrestre
    • Duits: Gundelrebe
    • Italiaans: Edera terreste
    • Spaans: Heidra terrestre
  • Oorsprong: Hondsdraf groeit in het wild in heel Europa en Azië in streken met een gematigd klimaat
  • Vindplaats: In Nederland in bossen, gras, langs wegen en dijken.
  • Kweek: Vermeerderen door stukken van de stengel uit te poten; uit de ogen groeien weer nieuwe planten.
  • Verduurzamen: De bladeren in de lengte plukken en laten drogen op een schaduwrijke en tochtige plaats.
  • Toepassing spijs en drank: Het jonge verse blad kan in bescheiden mate als spinazie gegeten worden.
Hondsdraf Hondsdraf


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hondsdraf


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kleine galantwortel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!