Ohmydish.nl


Hondsdraf

Het blad van de hondsdraf kan gegeten worden net zoals spinazie.

Hondsdraf

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Glechoma hederacea
  • Familienaam:¬†Lipbloemenfamilie (Labiatae)
  • Overige namen:¬†Aardveil, onderhave, kruip-door-de-tuin
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground ivy
    • Frans:¬†Herbe de Saint Jean, Lierre terrestre
    • Duits:¬†Gundelrebe
    • Italiaans:¬†Edera terreste
    • Spaans:¬†Heidra terrestre
  • Oorsprong:¬†Hondsdraf groeit in het wild in heel Europa en Azi√ę in streken met een gematigd klimaat
  • Vindplaats: In Nederland in bossen, gras, langs wegen en dijken.
  • Kweek:¬†Vermeerderen door stukken van de stengel uit te poten; uit de ogen groeien weer nieuwe planten.
  • Verduurzamen:¬†De bladeren in de lengte plukken en laten drogen op een schaduwrijke en tochtige plaats.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Het jonge verse blad kan in bescheiden mate als spinazie gegeten worden.
Hondsdraf Hondsdraf


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hondsdraf


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Kleine galantwortel
Volgend blog →
Wat is een ananasboor?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.