Hondsdraf

Het blad van de hondsdraf kan gegeten worden net zoals spinazie.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Glechoma hederacea
  • Familienaam: Lipbloemenfamilie (Labiatae)
  • Overige namen: Aardveil, onderhave, kruip-door-de-tuin
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground ivy
    • Frans: Herbe de Saint Jean, Lierre terrestre
    • Duits: Gundelrebe
    • Italiaans: Edera terreste
    • Spaans: Heidra terrestre
  • Oorsprong: Hondsdraf groeit in het wild in heel Europa en Azië in streken met een gematigd klimaat
  • Vindplaats: In Nederland in bossen, gras, langs wegen en dijken.
  • Kweek: Vermeerderen door stukken van de stengel uit te poten; uit de ogen groeien weer nieuwe planten.
  • Verduurzamen: De bladeren in de lengte plukken en laten drogen op een schaduwrijke en tochtige plaats.
  • Toepassing spijs en drank: Het jonge verse blad kan in bescheiden mate als spinazie gegeten worden.
Hondsdraf Hondsdraf


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hondsdraf


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kleine galantwortel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.