Ohmydish.nl


Hondsdraf

Het blad van de hondsdraf kan gegeten worden net zoals spinazie.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam: Glechoma hederacea
  • Familienaam: Lipbloemenfamilie (Labiatae)
  • Overige namen: Aardveil, onderhave, kruip-door-de-tuin
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground ivy
    • Frans: Herbe de Saint Jean, Lierre terrestre
    • Duits: Gundelrebe
    • Italiaans: Edera terreste
    • Spaans: Heidra terrestre
  • Oorsprong: Hondsdraf groeit in het wild in heel Europa en Azië in streken met een gematigd klimaat
  • Vindplaats: In Nederland in bossen, gras, langs wegen en dijken.
  • Kweek: Vermeerderen door stukken van de stengel uit te poten; uit de ogen groeien weer nieuwe planten.
  • Verduurzamen: De bladeren in de lengte plukken en laten drogen op een schaduwrijke en tochtige plaats.
  • Toepassing spijs en drank: Het jonge verse blad kan in bescheiden mate als spinazie gegeten worden.
Hondsdraf Hondsdraf


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hondsdraf


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Kleine galantwortel
Volgend blog →
Wat is een ananasboor?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.