Ohmydish.nl


Heemst

De jonge blaadjes van heemst kunnen vers gegeten worden, of gebruik in een salade of soep.

Heemst

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Althaea officinalis
  • Familienaam:¬†Kaasjeskruidfamilie (Malvaceae)
  • Overige namen:¬†Tandwortel, witte maluwewortel.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Marsg-Mallow, Marsh leaves
    • Frans:¬†Guimauwe, Alth√©e
    • Duits:¬†Althee, Eibisch
    • Italiaans: Bis malva
    • Spaans: Malva risco
  • Oorsprong:¬†Heel Europa; andere kaasjeskruidfamilieleden over de hele wereld.
  • Vindplaats:¬†In Nederland in zilte of brakke rietmoerassen.
  • Kweek:¬†Vermeerderen door zaad of door scheuren. Stukjes wortel die een oog hebben op ongeveer 60 centimeter afstand van elkaar in lichte, vochtige grond poten.
  • Verduurzamen:¬†De bladeren vlak voor de bloei plukken en drogen. De wortels rooien als ze twee jaar oud zijn.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Jonge blaadjes kunnen vers als groente gekookt en gegeten worden. Ook in soepen en salades smaken ze goed. De wortels, mits goed gestoofd, worden hier en daar als een delicatesse beschouwd.
Heemst Heemst


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/heemst


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Kennisbank voor koken
Volgend blog →
Wat is fruiten?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.