Groene munt

Er zijn verschillende soorten groene munt, de meeste zijn eetbaar maar ze zijn niet allemaal even smaakvol.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Mentha spicata
  • Familienaam: Libbloemenfamilie (Labiatae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Spear-mint
    • Frans: Menthe verte, baume vert
    • Duits: Grüne Minze
    • Italiaans: Menastro verde
    • Spaans: Hierbabuena punitagunda, menta verde
  • Vindplaats: Overal in gematigde klimaten komen enkele soorten voor.
  • Kweek: De planten vermeerderen zich via onderaards kruipende uitlopers: hiervan worden stukken van 15 centimeter met flink wat wortel horizontaal gepoot (5 centimeter diep) in zure aarde die voorzien moet zijn van veecompost, wat stalmest en veel water. In verband met de uitlopers is het goed om 20-30 centimeter in de grond een afscheiding te maken.
  • Verduurzamen: De meeste muntsoorten reageren goed op geregeld plukken. Zodra zich bloemtoppen vormen de plant tot 5 centimeter boven de grond voorzichtig afknippen zonder de bladeren te kneuzen. In hun geheel snel drogen door ze in bosjes op te hangen op een schaduwrijke luchtige plaats. Daarna de bladeren van de stengel rissen en luchtdicht verpakken.
Groene munt Groene munt


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/groene-munt


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wijnruit

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.