Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Griekse alant

Het Griekse alant kruid kun je in de keuken gebruiken. Geraspte alantwortel geeft een aparte smaak aan vissauzen.

Griekse alant

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Inula helenium
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen:¬†Heliumwortel, odinskop
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Elecampane
    • Frans:¬†Aun√©e, Helene, Inule
    • Duits:¬†Echter Alant
    • Italiaans:¬†Inula
    • Spaans:¬†Enula campagna
  • Oorsprong:¬†Rond de Middelandse Zee en Noord- Azi√ę.
  • Vindplaats: In Nederland alleen in gekweekte vorm.
  • Kweek:¬†In het voorjaar door het zaad of door uitlopers met een knop. In het najaar door scheuren. Plant het in goed bemeste, vochtige grond.
  • Verduurzamen:¬†De wortels rooien in het najaar van het tweede jaar.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Je kunt de wortel vers gebruiken maar je kan hem ook drogen. Was hem, verdeel in stukjes en droog hem in een warmeluchtoven of op een warme plek. Zorg dat de temperatuur niet boven de 40 graden gaat. Het kan weken duren voor hij helemaal droog is. Geraspte alantwortel geeft een aparte smaak aan je vissausjes.
Griekse alant Griekse alant


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/griekse-alant


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Eenjarige bonenkruid
Volgend blog →
Koninginnenkruid

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!