Ohmydish.nl


Goudsbloem

De bloemblaadjes van de goudsbloem zijn eetbaar. Ze geven een prachtige kleur aan bijvoorbeeld soep.

Goudsbloem

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Calendula Officinalis
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Marigold
    • Frans: Souci
    • Duits:¬†Ringelblume
    • Italiaans:¬†Calendula
    • Spaans:¬†Calendula
  • Oorsprong: Zuid-Europa en West-Azi√ę
  • Vindplaats:¬†In geheel Europa, zowel gekweekt als verwilderd.
  • Kweek:¬†Zaait zichzelf zeer snel en makkelijk uit. De zaaitijd is april, in volle vochtige grond op een zonnige plek. Dun de zaailingen uit tot een onderlinge afstand van 30 √† 40 centimeter.
  • Verduurzamen:¬†Droog de bloemblaadjes in de schaduw, dan behouden ze hun kleur.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Enkel de bloemblaadjes zijn te eten. Ze verlenen salades, kaas, soep en stoofgerechten een heel eigen, pittig aroma. Een aftreksel in melk lijkt op saffraan en kan als saffraankleur toegepast worden, bijvoorbeeld in soepen.
Goudsbloem Goudsbloem


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/goudsbloem


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Bijvoet
Volgend blog →
Wat is blancheren?

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.