Goudsbloem

De bloemblaadjes van de goudsbloem zijn eetbaar. Ze geven een prachtige kleur aan bijvoorbeeld soep.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Calendula Officinalis
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Marigold
    • Frans: Souci
    • Duits: Ringelblume
    • Italiaans: Calendula
    • Spaans: Calendula
  • Oorsprong: Zuid-Europa en West-Azië
  • Vindplaats: In geheel Europa, zowel gekweekt als verwilderd.
  • Kweek: Zaait zichzelf zeer snel en makkelijk uit. De zaaitijd is april, in volle vochtige grond op een zonnige plek. Dun de zaailingen uit tot een onderlinge afstand van 30 à 40 centimeter.
  • Verduurzamen: Droog de bloemblaadjes in de schaduw, dan behouden ze hun kleur.
  • Toepassing spijs en drank: Enkel de bloemblaadjes zijn te eten. Ze verlenen salades, kaas, soep en stoofgerechten een heel eigen, pittig aroma. Een aftreksel in melk lijkt op saffraan en kan als saffraankleur toegepast worden, bijvoorbeeld in soepen.
Goudsbloem Goudsbloem


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/goudsbloem


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Bijvoet

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.