Ohmydish.nl


Gele gentiaan

De wortel van de gele gentiaan wordt gebruikt in verschillende soorten dranken.

Gele gentiaan

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Gentiana lutea
  • Familienaam: Gentiaanfamilie (Gentianaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Gentiaan
    • Frans: Gentiane
    • Duits: Enzian
    • Italiaans: Genziana
    • Spaans: Genciana
  • Oorsprong: In het wild in het zuiden van het Midden-Europese gebergte en Klein-Azië.
  • Vindplaats: Als tuinplant in Nederland
  • Kweek: Verdelen door worteldeling. Poten in het voorjaar; diep in de vochthoudende, kleiachtige grond, op een zonnige beschutte plek. Rooien in het najaar.
  • Verduurzamen: De wortel in wind en zon drogen.
  • Toepassing spijs en drank: De wortel wordt gebruikt in aperitieve dranken zoals Franse Suze, het Oosterijkse Enzion en diverse bitters.
Gele gentiaan Gele gentiaan


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/gele-gentiaan


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is myoteren?
Volgend blog →
Wat is frituren?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.