Ohmydish.nl


Florentijnse lis

De Florentijnse lis wordt over het algemeen niet gegeten.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam:¬†Iris florentina
  • Familienaam:¬†Lissenfamilie (Iridaceae)
  • Overige namen:¬†Drankwortel, theewortel, bijtworteltjes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Orris
    • Frans: Iris
    • Duits:¬†Florentina
    • Italiaans:¬†Giaggiolo
    • Spaans:¬†Raiz de iris florentina
  • Oorsprong:¬†Middellandse-Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland zowel gekweekt als in het wild
  • Kweek:¬†Vermeerderen door worteldeling. Elke grondsoort is daarvoor geschikt.
  • Verduurzamen:¬†De verse reukloze wortels rooien, drogen en tot poeder malen.
Florentijnse lis Florentijnse lis


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/florentijnse-lis


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Nootmuskaat
Volgend blog →
Nagelkruid

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.