Florentijnse lis

De Florentijnse lis wordt over het algemeen niet gegeten.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Iris florentina
  • Familienaam: Lissenfamilie (Iridaceae)
  • Overige namen: Drankwortel, theewortel, bijtworteltjes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Orris
    • Frans: Iris
    • Duits: Florentina
    • Italiaans: Giaggiolo
    • Spaans: Raiz de iris florentina
  • Oorsprong: Middellandse-Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland zowel gekweekt als in het wild
  • Kweek: Vermeerderen door worteldeling. Elke grondsoort is daarvoor geschikt.
  • Verduurzamen: De verse reukloze wortels rooien, drogen en tot poeder malen.
Florentijnse lis Florentijnse lis


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/florentijnse-lis


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Nootmuskaat

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!