Ohmydish.nl


Florentijnse lis

De Florentijnse lis wordt over het algemeen niet gegeten.

Florentijnse lis

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Iris florentina
  • Familienaam:¬†Lissenfamilie (Iridaceae)
  • Overige namen:¬†Drankwortel, theewortel, bijtworteltjes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Orris
    • Frans: Iris
    • Duits:¬†Florentina
    • Italiaans:¬†Giaggiolo
    • Spaans:¬†Raiz de iris florentina
  • Oorsprong:¬†Middellandse-Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland zowel gekweekt als in het wild
  • Kweek:¬†Vermeerderen door worteldeling. Elke grondsoort is daarvoor geschikt.
  • Verduurzamen:¬†De verse reukloze wortels rooien, drogen en tot poeder malen.
Florentijnse lis Florentijnse lis


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/florentijnse-lis


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Nootmuskaat
Volgend blog →
Nagelkruid

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.