Ohmydish.nl


Florentijnse lis

De Florentijnse lis wordt over het algemeen niet gegeten.

Florentijnse lis

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Iris florentina
  • Familienaam: Lissenfamilie (Iridaceae)
  • Overige namen: Drankwortel, theewortel, bijtworteltjes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Orris
    • Frans: Iris
    • Duits: Florentina
    • Italiaans: Giaggiolo
    • Spaans: Raiz de iris florentina
  • Oorsprong: Middellandse-Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland zowel gekweekt als in het wild
  • Kweek: Vermeerderen door worteldeling. Elke grondsoort is daarvoor geschikt.
  • Verduurzamen: De verse reukloze wortels rooien, drogen en tot poeder malen.
Florentijnse lis Florentijnse lis


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/florentijnse-lis


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Nootmuskaat
Volgend blog →
Nagelkruid

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.