Ohmydish.nl


Fenegriek

Fenegriek wordt doorgaans niet zo vaak in de keuken gebruikt. Vooral in de Griekse keuken erg geliefd.

Fenegriek

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Trigonella foenum graecum
  • Familienaam:¬†Vlinderbloemenfamilie (Papilionaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Fenugreek
    • Frans:¬†Fenugrec s√©negr√©, Trigonelle
    • Duits:¬†Blockshornklee, Griechisches Heu
    • Italiaans:¬†Fienogreco
    • Spaans:¬†Alholva, fenogreco
  • Oorsprong: West-Azi√ę
  • Vindplaats:¬†Noord-Amerika en het Midden-Oosten
  • Verduurzamen:¬†De bladeren en zaden van de fenegriek worden zowel vers als gedroogd gebruikt.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De bladeren van de fenegriek zijn te bitter om in Europees bereide groente gebruikt te worden, maar zowel vers als gedroogd vormen de fenegriek-blaadjes, evenals de zaden, een belangrijk ingredi√ęnt in de Aziatische keuken. De fenegriek-zaden worden ook bij de bereiding van chutney‚Äôs en pickles gebruikt. In de Griekse keuken is fenegriek ook bekend.
Fenegriek Fenegriek


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/fenegriek


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Koningskaars
Volgend blog →
Wat is gratineren?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.