Ohmydish.nl


Duizendblad

Duizendblad is een kruid dat in soep of salade kunt doen en lijkt iets op kervel.

Duizendblad

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Achillea millefolium
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen:¬†Duizendtak, hazegerwe, hondenklaar.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Yarrow, Milfoil
    • Frans:¬†Achill√©e, Herbe aux charpentiers, Millefeuille
    • Duits:¬†Garbe, Gemeine schafgarbe
    • Italiaans:¬†Millefoglio
    • Spaans:¬†Cientoenrama, Milenrama
  • Vindplaats:¬†Komt overal voor in vrijwel elk klimaat.
  • Kweek:¬†Uit zaad of door wortelscheuren, maar de eenvoudigste manier is om een paar wilde planten te steken, want in vrijwel elke grondsoort slaan ze aan en stoelen ze snel uit.
  • Verduurzamen:¬†De planten plukken en drogen wanneer de bloemen open gaan.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Alleen jonge, verse blaadjes zijn te eten, in de soep of in de salade, en lijken iets op kervel.
Duizendblad Duizendblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/duizendblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Balsemwormkruid
Volgend blog →
Zonnebloem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.