Duizendblad

Duizendblad is een kruid dat in soep of salade kunt doen en lijkt iets op kervel.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Achillea millefolium
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen: Duizendtak, hazegerwe, hondenklaar.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Yarrow, Milfoil
    • Frans: Achillée, Herbe aux charpentiers, Millefeuille
    • Duits: Garbe, Gemeine schafgarbe
    • Italiaans: Millefoglio
    • Spaans: Cientoenrama, Milenrama
  • Vindplaats: Komt overal voor in vrijwel elk klimaat.
  • Kweek: Uit zaad of door wortelscheuren, maar de eenvoudigste manier is om een paar wilde planten te steken, want in vrijwel elke grondsoort slaan ze aan en stoelen ze snel uit.
  • Verduurzamen: De planten plukken en drogen wanneer de bloemen open gaan.
  • Toepassing spijs en drank: Alleen jonge, verse blaadjes zijn te eten, in de soep of in de salade, en lijken iets op kervel.
Duizendblad Duizendblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/duizendblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Balsemwormkruid

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.