Duivelsdrek

Een kruid met een gedurfde naam, deze duivelsdrek wordt in het Verre Oosten vaak gebruikt.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Ferula asa foetida
  • Familienaam: Schermbloemenfamilie (Umbellifereae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Devil's dung, Stinking gum
    • Frans: Assa foetida, férule perisque
    • Duits: Teufeldreck, Stinkasant
    • Italiaans: Assafetida
    • Spaans: Asafétida
  • Oorsprong: In het wild vaak in oerwouden; Oost-Iran en Afghanistan.
  • Verduurzamen: In de voorzomer worden de stengels van de volwassen duivelsdrek planten tot op de wortel afgesneden. Er komt dan een melkachtig sap tevoorschijn dat in de buitenlucht verhardt tot een gom of hars die in de loop der tijd donker verkleurt.
  • Toepassing spijs en drank: Een vleugje van de aromatische hars van de duivelsdrek kan in vis gebruikt worden. De vegetarische Hindoekeuken in het Verre Oosten kent veel gerechten waarin wat duivelsdrek verwerkt is.
Duivelsdrek Duivelsdrek


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/duivelsdrek


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Geelwortelplant

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.