Ohmydish.nl


Dragon

Dragon is een kruid met ontzettend veel smaak, gebruik daarom niet teveel.

Dragon

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Artemisia dracunculus
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen: Drakebloed, klapperkruid, slangekruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Tarragon
    • Frans: Estragon
    • Duits: Dragon, Estragon
    • Italiaans: Estragone
    • Spaans: Tarragon
  • Oorsprong: Zuid-Europa
  • Vindplaats: Overal in Nederland
  • Kweek: In Nederland te vermeerderen door stekken of wortelscheuren, als de nachtvorst geweken is. Poten in schrale droge grond met een goede afwatering. Geef de planten 60 centimeter tussenruimte want de wortels vertakken zich enorm, waardoor de plant zich snel uitbreidt. Snijd in het najaar de planten af en bedek de wortels met stro. De wortels om de 2 jaar opgraven, scheuren en verpoten, daardoor blijft het aroma krachtig.
  • Verduurzamen: Omstreeks juli de takjes afsnijden en drogen, of in olie of azijn zetten. De bladeren kunnen eigenlijk alleen maar vers gebruikt worden.
  • Toepassing spijs en drank: Te gebruiken in zeer kleine hoeveelheden, samen met andere kruiden, bijvoorbeeld basilicum, marjolein in allerlei spijzen. De Franse keuken kent ‘à l’Estragon’-gerechten zoals kip, eieren in gelei, sauce bĂ©arnaise enz. Een paar blaadjes in tomatensla en in warme gerechten enkele minuten voor het opdienen, geven een bijzondere smaakeffect.
Dragon Dragon


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/dragon


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wouw
Volgend blog →
Anijs

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.