Ohmydish.nl


Citroenkruid

Citroenkruid heeft een hele sterke smaak, met een beetje van het kruid kan je sladressing al heerlijk fris worden.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam:¬†Artemisia abrotanum
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen:¬†Averoon, Limoenkruid, krampkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Southernwood
    • Frans:¬†Aurone
    • Duits:¬†Eberries
    • Italiaans:¬†Abr√≥ tano
    • Spaans:¬†Obrotano
  • Oorsprong:¬†Het Middellandse Zeegebied. Reeks in de 9e eeuw werd het in Zwitserland door kloosterlingen gekweekt.
  • Vindplaats:¬†Geheel Europa en Noord-Amerika.
  • Kweek:¬†Het makkelijkst te vermeerderen door stekken. Zet stengels waarvan het blad is afgeritst in lichte, enigszins droge grond op een zonnige, beschutte plek. Geregeld snoeien tot in de nazomer.
  • Verduurzamen:¬†Hang de bladeren op een luchtige plaats te drogen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†In azijn en/of olie voor slagerechten. Gebruik het echter zeer spaarzaam vanwege de sterke overheersende citroengeur.
Citroenkruid Citroenkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/citroenkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Tuinkers
Volgend blog →
Marjolein

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!