Ohmydish.nl


Citroenkruid

Citroenkruid heeft een hele sterke smaak, met een beetje van het kruid kan je sladressing al heerlijk fris worden.

Citroenkruid

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Artemisia abrotanum
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen:¬†Averoon, Limoenkruid, krampkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Southernwood
    • Frans:¬†Aurone
    • Duits:¬†Eberries
    • Italiaans:¬†Abr√≥ tano
    • Spaans:¬†Obrotano
  • Oorsprong:¬†Het Middellandse Zeegebied. Reeks in de 9e eeuw werd het in Zwitserland door kloosterlingen gekweekt.
  • Vindplaats:¬†Geheel Europa en Noord-Amerika.
  • Kweek:¬†Het makkelijkst te vermeerderen door stekken. Zet stengels waarvan het blad is afgeritst in lichte, enigszins droge grond op een zonnige, beschutte plek. Geregeld snoeien tot in de nazomer.
  • Verduurzamen:¬†Hang de bladeren op een luchtige plaats te drogen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†In azijn en/of olie voor slagerechten. Gebruik het echter zeer spaarzaam vanwege de sterke overheersende citroengeur.
Citroenkruid Citroenkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/citroenkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Tuinkers
Volgend blog →
Marjolein

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.