Citroenkruid

Citroenkruid heeft een hele sterke smaak, met een beetje van het kruid kan je sladressing al heerlijk fris worden.

  • Latijnse naam: Artemisia abrotanum
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen: Averoon, Limoenkruid, krampkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Southernwood
    • Frans: Aurone
    • Duits: Eberries
    • Italiaans: Abró tano
    • Spaans: Obrotano
  • Oorsprong: Het Middellandse Zeegebied. Reeks in de 9e eeuw werd het in Zwitserland door kloosterlingen gekweekt.
  • Vindplaats: Geheel Europa en Noord-Amerika.
  • Kweek: Het makkelijkst te vermeerderen door stekken. Zet stengels waarvan het blad is afgeritst in lichte, enigszins droge grond op een zonnige, beschutte plek. Geregeld snoeien tot in de nazomer.
  • Verduurzamen: Hang de bladeren op een luchtige plaats te drogen.
  • Toepassing spijs en drank: In azijn en/of olie voor slagerechten. Gebruik het echter zeer spaarzaam vanwege de sterke overheersende citroengeur.
Citroenkruid Citroenkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/citroenkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Tuinkers

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.