Breed longkruid

De blaadjes van het breed longkruid kunnen in een salade of andere gerechten gegeten worden.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Pulmonaria officinalis
  • Familienaam: Ruwbladigenfamilie (Boraginaceae)
  • Overige namen: Onzevrouwespin, vlekkenkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Lungwort
    • Frans: Pulmonaire
    • Duits: Lungenkraut
    • Italiaans: Pulmonaria
    • Spaans: Pulmonaria manchada
  • Oorsprong: Het Europese continent
  • Vindplaats: In Nederland komt dit kruid in het wild heel weinig voor; wel wordt het in vele vormen gekweekt in de schaduw onder de bomen en struiken
  • Kweek: Te vermeerderen door zaad of worteldeling. Zorg voor een beschaduwde plaats.
  • Verduurzamen: Pluk de bloeiende toppen en bladeren in de lente en gebruik ze vers.
  • Toepassing spijs en drank: De bladeren kunnen als toekruid in een salade of op een gerecht gesnipperd worden.
Breed longkruid Breed longkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/breed-longkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Lavendel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.