Boerenwormkruid

Het boerenwormkruid wordt als voorjaarsgroenten gebruikt, met bijvoorbeeld aardappelen.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Tanacetum vulgare of Chrysanthemum vulgare
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen: Pierenkruid, reinevaar, steenvarenkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Tansy
    • Frans: Borbotine, Herbe amère
    • Duits: Drusenkraut, Wurmkraut
    • Italiaans: Tanacento
    • Spaans: Tanacento
  • Oorsprong: Noord- en Midden-Europa en verwilderd in Noord-Amerika.
  • Vindplaats: Noord- en Midden-Europa en Noord-Amerika
  • Kweek: Groeit overal en is te vermeerderen door zaad en stekken.
  • Verduurzamen: De hele plant aan een lijn binnen of droog buiten ophangen.
  • Toepassing spijs en drank: Werd vroeger en wordt nu weer als voorjaarsgroente toegepast. Het kan het beste door aardappelen gestampt worden, want net als boerenkool is het nogal sterk van reuk en smaak.
Boerenwormkruid Boerenwormkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/boerenwormkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Guldenroede

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.