Ohmydish.nl


Boerenwormkruid

Het boerenwormkruid wordt als voorjaarsgroenten gebruikt, met bijvoorbeeld aardappelen.

Boerenwormkruid

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Tanacetum vulgare of Chrysanthemum vulgare
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen:¬†Pierenkruid, reinevaar, steenvarenkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Tansy
    • Frans:¬†Borbotine, Herbe am√®re
    • Duits: Drusenkraut, Wurmkraut
    • Italiaans:¬†Tanacento
    • Spaans:¬†Tanacento
  • Oorsprong:¬†Noord- en Midden-Europa en verwilderd in Noord-Amerika.
  • Vindplaats: Noord- en Midden-Europa en Noord-Amerika
  • Kweek:¬†Groeit overal en is te vermeerderen door zaad en stekken.
  • Verduurzamen:¬†De hele plant aan een lijn binnen of droog buiten ophangen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Werd vroeger en wordt nu weer als voorjaarsgroente toegepast. Het kan het beste door aardappelen gestampt worden, want net als boerenkool is het nogal sterk van reuk en smaak.
Boerenwormkruid Boerenwormkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/boerenwormkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Guldenroede
Volgend blog →
Kruidnagelboom

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.