Ohmydish.nl


Blauwe bosbes

De blauwe bosbes is niet hetzelfde als de bekende blauwe bessen. Bosbessen regelmatig vooral als medicijn gebruikt.

Blauwe bosbes

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Vaccinium myrtillus
  • Familienaam:¬†hiedekruidfamilie (Ericaceae)
  • Overige namen:¬†Blauwbes, blibberbes, klokkebei, kraakbes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Bilberry
    • Frans:¬†Myrtille
    • Duits:¬†Heidelbeere
    • Italiaans:¬†Mirtillo azzurro
    • Spaans:¬†Mirtilo azul
  • Oorsprong:¬†In Europa en Noord-Azi√ę.
  • Vindplaats:¬†In Europa en Noord-Azi√ę op schrale zandgronden om bosachtig gebied.
  • Verduurzamen:¬†Bessen en bladeren worden voor medische doeleinden gedroogd.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Bosbessen leveren heerlijke dranken, of ze nu rauw zijn of gekookt of gefermenteerd (wijn). De gekweekte bosbes smaakt flauwer, maar citroensap en eventueel wat honing verhogen de smaak. Vanwege de pectine is er goed jam van te maken.
Blauwe bosbes Blauwe bosbes


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/blauwe-bosbes


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Basilicum
Volgend blog →
Guldenroede

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.