Blauwe bosbes

De blauwe bosbes is niet hetzelfde als de bekende blauwe bessen. Bosbessen worden voornamelijk als medicijn gebruikt.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Vaccinium myrtillus
  • Familienaam: hiedekruidfamilie (Ericaceae)
  • Overige namen: Blauwbes, blibberbes, klokkebei, kraakbes.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Bilberry
    • Frans: Myrtille
    • Duits: Heidelbeere
    • Italiaans: Mirtillo azzurro
    • Spaans: Mirtilo azul
  • Oorsprong: In Europa en Noord-Azië.
  • Vindplaats: In Europa en Noord-Azië op schrale zandgronden om bosachtig gebied.
  • Verduurzamen: Bessen en bladeren worden voor medische doeleinden gedroogd.
  • Toepassing spijs en drank: Bosbessen leveren heerlijke dranken, of ze nu rauw zijn of gekookt of gefermenteerd (wijn). De gekweekte bosbes smaakt flauwer, maar citroensap en eventueel wat honing verhogen de smaak. Vanwege de pectine is er goed jam van te maken.
Blauwe bosbes

Blauwe bosbes 


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/blauwe-bosbes


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Basilicum

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.