Bijvoet

De blaadjes van het kruid bijvoet gaan goed samen met vette gerechten.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Artemisia vulgaris
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen: Krabbeklootjes, gemene alsem.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Mugwort
    • Frans: Armoise
    • Duits: Beifuss, Gänsekraut, Johanneskraut, Besenkraut
    • Italiaans: Amarella
    • Spaans: Amarella
  • Oorsprong: In geheel Europa, Azië en Noord-Amerika
  • Vindplaats: In geheel Europa, Azië en Noord-Amerika
  • Kweek: Te vermeerderen door zaad of stekken. Groeit in elke grond, maar houdt ze ongeveer 60 centimeter van elkaar.
  • Verduurzamen: Pluk en droog de bladeren en toppen vlak voor de bloei.
  • Toepassing spijs en drank: Gaat goed samen met vette recepten.
Bijvoet Bijvoet


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/bijvoet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Hysop

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!