Bijvoet

De blaadjes van het kruid bijvoet gaan goed samen met vette gerechten.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Artemisia vulgaris
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen: Krabbeklootjes, gemene alsem.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Mugwort
    • Frans: Armoise
    • Duits: Beifuss, Gänsekraut, Johanneskraut, Besenkraut
    • Italiaans: Amarella
    • Spaans: Amarella
  • Oorsprong: In geheel Europa, Azië en Noord-Amerika
  • Vindplaats: In geheel Europa, Azië en Noord-Amerika
  • Kweek: Te vermeerderen door zaad of stekken. Groeit in elke grond, maar houdt ze ongeveer 60 centimeter van elkaar.
  • Verduurzamen: Pluk en droog de bladeren en toppen vlak voor de bloei.
  • Toepassing spijs en drank: Gaat goed samen met vette recepten.
Bijvoet Bijvoet


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/bijvoet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Hysop

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.