Ohmydish.nl


Bijvoet

De blaadjes van het kruid bijvoet gaan goed samen met vette gerechten.

Bijvoet

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Artemisia vulgaris
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositeae)
  • Overige namen:¬†Krabbeklootjes, gemene alsem.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Mugwort
    • Frans:¬†Armoise
    • Duits:¬†Beifuss, G√§nsekraut, Johanneskraut, Besenkraut
    • Italiaans:¬†Amarella
    • Spaans:¬†Amarella
  • Oorsprong:¬†In geheel Europa, Azi√ę en Noord-Amerika
  • Vindplaats: In geheel Europa, Azi√ę en Noord-Amerika
  • Kweek:¬†Te vermeerderen door zaad of stekken. Groeit in elke grond, maar houdt ze ongeveer 60 centimeter van elkaar.
  • Verduurzamen:¬†Pluk en droog de bladeren en toppen vlak voor de bloei.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Gaat goed samen met vette recepten.
Bijvoet Bijvoet


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/bijvoet


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Hysop
Volgend blog →
Goudsbloem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.