Bieslook

Er zijn meerdere soorten bieslook, de ene heeft dikkere sprieten dan de ander. Bieslook heeft een ui achtige smaak.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Allium schoenoprasum
  • Familienaam: Leliefamilie (Allium sativum)
  • Overige namen: Astlook, Franse look, pijplook, uiengras
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Chives
    • Frans: Ciboulette
    • Duits: Schnittlauch
    • Italiaans: Erbo cipollina
    • Spaans: Cebolleta
  • Oorsprong: Delen van Noord-Europa waar het klimaat gematigd is, zoals sommige delen van Denemarken en Rusland. Onder invloed van de Golfstroom komt bieslook in het wild voor.
  • Vindplaats: In Nederland praktisch alleen in gekweekte vorm.
  • Kweek: De beste en snelste methode is de bundels in bolletjes te scheuren en die in bemeste en vooral vochtige grond 25 centimeter uiteen te poten.
  • Toepassing spijs en drank: Eet de spriet-achtige bladeren uitsluitend rauw in sla of als garnering of smaakmaker bij komkommer, koud vlees, etc. Allium fistulosum is grover en sterker van smaak. Allium tuberosum heeft gevulde stengels. De bloemen smaken naar ui en honing en zijn heerlijk in sla.
Bieslook Bieslook


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/bieslook


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Zelf bamikruiden maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.