Balsemwormkruid

het balsemwormkruid is lekker door een salade of serveer op groente of aardappelen.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Tanacetum balsamita of Chrysanthemum majus
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen: Vrouwenmunt
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Costmary
    • Frans: Balsamite
    • Amerikaans: Bible leaf
    • Duits: Balsamkraut, Mariënblatt
    • Italiaans: Balsamita
    • Spaans: Balsamita
  • Oorsprong: Stamt uit het Verre Oosten, maar werd in de oudheid al in Egypte, Griekenland en Rome als keuken kruid gebruikt. De Romeinen brachten het naar West-Europa.
  • Vindplaats: Overal in Nederland
  • Kweek: Vermeerdering door zaad of door scheuren. Poot in vochtige grond. Beperk de wortelstok in zijn groei door eromheen een emmer zonder bodem in te graven.
  • Verduurzamen: De bladeren drogen door ze te verspreiden op een warme droge plaats.
  • Toepassing spijs en drank: Snipper een enkel blad door een salade of over jonge groente zoals worteltjes, peultjes en erwtjes, of over krielaardappelen (bijvoorbeeld bij kip of kalfsvlees).
Balsemwormkruid Balsemwormkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/balsemwormkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Zevenblad

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.