Ohmydish.nl


Akker-honingklaver

Akker-honingklaver wordt vaak gebruikt om bier of kruidenwijn te maken. Het zit soms ook wel eens verwerkt in kaas.

Akker-honingklaver

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Melilotus officinalis
  • Familienaam:¬†Vlinderbloemenfamilie (Papilionaceae)
  • Overige namen:¬†Honingklaver, malloot, welriekend, drieblad, gele steenklaver.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Melilot, Sweet clover
    • Frans:¬†M√©lilot
    • Duits:¬†Honigklee
    • Italiaans:¬†Meliloto
    • Spaans:¬†Tr√©bol dulce
  • Oorsprong:¬†Heel Europa en Azi√ę; later gekweekt als veevoer en daardoor tot in Amerika verspreid.
  • Vindplaats:¬†In Nederland op woeste droge grond, langs zeedijken en spoordijken en op wegbermen en uiterwaarden.
  • Verduurzamen:¬†Akker-honingklaver drogen in de wind. De akker-honingklaver gaat dan naar vers hooi ruiken (cumarine).
  • Toepassing spijs en drank:¬†In sommige landen, waaronder Engeland, worden deze akker-honingklavers als vulling van bijvoorbeeld konijn gebruikt. Akker-honingklavers worden ook in sommige worstsoorten verwerkt. Bij het brouwen van bier en in kruidenwijnen worden eveneens honingklavers gebruikt. In Zwitserland wordt de blauw bloemige Zuid-Europese honingklaver in gedroogde en poedervorm intens gemengd met zout en wrongel van afgeroomde melk en zo tot de bekende groene Zwitserse raspkaasjes verwerkt.
Akker-honingklaver Akker-honingklaver


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/akker-honingklaver


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Piment
Volgend blog →
Polei

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.