Ohmydish.nl


Absint, alsem

Absint kennen we misschien allemaal wel als likeur, maar ken je ook de plant waar het van gemaakt wordt?

Absint, alsem

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Artemisia absinthium
  • Familienaam:¬†Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen: Aalst
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Wormwood
    • Frans: Absithe
    • Duits:¬†Absinth, Wermut, Wurmkraut
    • Italiaans:¬†Assensis
    • Spaans:¬†Ajenjo
  • Oorsprong:¬†Het woestijngebied van Turkestan
  • Vindplaats:¬†Europa, Siberi√ę en Noord-Amerika; in Nederland hier en daar in zandgrond, langs wegen en dijken.
  • Beschrijving:¬†Er zijn ongeveer 200 vari√ęteiten die op alle dorre gebieden van de wereld groeien: woestijngebieden in Midden-Azi√ę en Afrika, steppegebieden in Siberi√ę en Amerika.
  • Kweek:¬†Te vermeerderen door zaaien, stekken en scheuren. Plant half in de schaduw met 60 centimeter ruimte en niet in de buurt van tere kruiden.
  • Verduurzamen:¬†Bladeren en bloemen uit de zon in de wind te drogen hangen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Als ingredi√ęnt in absintlikeur.
Artemisia absinthium Artemisia absinthium


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/absint-alsem


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is een gastrique?
Volgend blog →
Wijnruit

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.