Ohmydish.nl


Absint, alsem

Absint kennen we misschien allemaal wel als likeur, maar ken je ook de plant waar het van gemaakt wordt?

Absint, alsem

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Artemisia absinthium
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen: Aalst
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Wormwood
    • Frans: Absithe
    • Duits: Absinth, Wermut, Wurmkraut
    • Italiaans: Assensis
    • Spaans: Ajenjo
  • Oorsprong: Het woestijngebied van Turkestan
  • Vindplaats: Europa, Siberië en Noord-Amerika; in Nederland hier en daar in zandgrond, langs wegen en dijken.
  • Beschrijving: Er zijn ongeveer 200 variëteiten die op alle dorre gebieden van de wereld groeien: woestijngebieden in Midden-Azië en Afrika, steppegebieden in Siberië en Amerika.
  • Kweek: Te vermeerderen door zaaien, stekken en scheuren. Plant half in de schaduw met 60 centimeter ruimte en niet in de buurt van tere kruiden.
  • Verduurzamen: Bladeren en bloemen uit de zon in de wind te drogen hangen.
  • Toepassing spijs en drank: Als ingrediënt in absintlikeur.
Artemisia absinthium Artemisia absinthium


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/absint-alsem


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is een gastrique?
Volgend blog →
Wijnruit

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.