Absint, alsem

Absint kennen we misschien allemaal wel als likeur, maar ken je ook de plant waar het van gemaakt wordt?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Artemisia absinthium
  • Familienaam: Composietenfamilie (Compositae)
  • Overige namen: Aalst
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Wormwood
    • Frans: Absithe
    • Duits: Absinth, Wermut, Wurmkraut
    • Italiaans: Assensis
    • Spaans: Ajenjo
  • Oorsprong: Het woestijngebied van Turkestan
  • Vindplaats: Europa, Siberië en Noord-Amerika; in Nederland hier en daar in zandgrond, langs wegen en dijken.
  • Beschrijving: Er zijn ongeveer 200 variëteiten die op alle dorre gebieden van de wereld groeien: woestijngebieden in Midden-Azië en Afrika, steppegebieden in Siberië en Amerika.
  • Kweek: Te vermeerderen door zaaien, stekken en scheuren. Plant half in de schaduw met 60 centimeter ruimte en niet in de buurt van tere kruiden.
  • Verduurzamen: Bladeren en bloemen uit de zon in de wind te drogen hangen.
  • Toepassing spijs en drank: Als ingrediënt in absintlikeur.
Artemisia absinthium Artemisia absinthium


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/absint-alsem


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een gastrique?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.