Zoetzure sugarsnaps met rijst

(2)

Deze zoetzure sugarsnaps met rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Serveer met peterselie en een plakje citroen. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zoetzure sugarsnaps met rijst

Ingrediënten


  • 150 gram sugarsnaps
  • 200 gram witte champignons
  • 200 gram varkensvlees
  • 200 gram witte rijst
  • sojasaus
  • Honing
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui
  • sesamzaadjes (rooster deze eerst)
  • 200 ml kippenbouillon
  • sesamzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel maïzena

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Kleine (saus) pan
  • Grote bakpan of wok
  • Koksmes
  • Snijplank

Zoetzure sugarsnaps met rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-sugarsnaps-met-rijst


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de twee teentjes knoflook fijn en snijd het rode uitje in ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze dan in dunne plakjes.

Bak de champignons in de kleine sauspan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel honing, 1 eetlepel sojasaus en 75 ml kippenbouillon toe zodra de champignons beginnen te slinken.

Kook totdat vrijwel alle vloeistof verdampt is. Doe dit dan in een kleine kom. 

Zoetzure sugarsnaps met rijst
Zoetzure sugarsnaps met rijst

De zoetzure sugarsnaps met rijst afmaken -- 15 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit in de tussentijd sesamzaadolie in de grote bakpan of wok.

Voeg dan de gesneden knoflook, chilipoeder, gemberpoeder en rode uiringen toe. Fruit een aantal minuten aan en voeg dan het varkensvlees toe. Je kunt het varkensvlees bijvoorbeeld in lange repen snijden.

Voeg de sugarsnaps samen met de resterende kippenbouillon toe. Voeg 1 eetlepel honing toe. Zet het vuur iets lager en laat het geheel 3 tot 4 minuten rustig pruttelen.

Maak de saus dikker door er wat maïzena doorheen te roeren. Serveer de zoetzure sugarsnaps met rijst en geroosterde sesamzaadjes. Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Zoetzure sugarsnaps met rijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.