Tuile koekjes

(5)

Licht krokante tuile koekjes zijn van Franse origine en erg makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of thee! Klaar in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hapjes en snacks
Tuile koekjes

Ingrediënten


  • 1 eiwit van een groot ei
  • 60 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram boter
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Bakplaat met bakpapier
  • Kleine sauspan om boter mee te smelten
  • Kleine deegroller
  • Zeef
  • Garde
  • Middelgrote kom
  • Lepel
  • Paletmes
  • Oven

Tuile koekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tuile-koekjes


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op laag vuur en laat dit een beetje afkoelen. 

Scheid ondertussen het eiwit van de dooier en doe het eiwit in een middelgrote kom. Klop het eiwit luchtig op en voeg suiker toe, blijf mengen (met een garde) totdat er stevige pieken gevormd kunnen worden. 

Zeef de bloem door het opgeklopte eiwit. Voeg gesmolten boter en vanille-extract toe en blijf mengen tot er een glad mengel overblijft. 

Maak dunne rondjes van ongeveer een kleine eetlepel aan beslag op de bakplaat met bakpapier erop.

Laat voldoende ruimte tussen het deeg en zorg ervoor dat de koekjes rond en vrij plat zijn, maak ze platter met de achterkant van de lepel.

Tuile koekjes
Tuile koekjes

De tuile koekjes bakken – 15 minuten

Plaats de bakplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang op 180 graden Celsius. Vet de deegroller in met een beetje olijfolie.

Haal de koekjes van het bakpapier af met behulp van een paletmes zodra deze klaar zijn met bakken. Doe dit snel, aangezien de tuile koekjes erg snel afkoelen.

Leg de koekjes na het bakken direct op de ingevette deegroller om er de typische vorm in te krijgen. Je kunt de koekjes na het afkoelen niet meer vormen.

Bewaar de tuile koekjes in een luchtdicht bakje tot maximaal een week lang. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Tuile koekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.