Tabouleh

(15)

Tabouleh is een heerlijk Libanees gerecht, een frisse vegetarische salade met o.a. bulgur, citroen en munt. Ook wel bekend als taboulé of tabbouleh.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 167 calorieën p.p.
Tabouleh

Ingrediënten


  • 125 gram bulgur
  • 3 tomaten
  • 1 bos-ui
  • half bosje verse munt
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2e courgette
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar blaadjes witlof

Kookgerei nodig


  • waterkoker
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • middelgrote kom
  • houten lepel
  • huishoudfolie

Tabouleh Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 167 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tabouleh


Voorbereiding – 15 minuten

Plaats de bulgur in de middelgrote kom. Voeg citroenrasp en sap van een halve citroen toe.

Meng er ongeveer 4 eetlepels olijfolie door samen met peper en zout. Voeg dan 250 ml kokend water toe en dek af met huishoudfolie.

Laat de bulgur 10 minuten garen, roer tussendoor een keer door. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Maak de bos-ui schoon en snijd deze in fijne ringen. 

Tabouleh
Tabouleh

Tabouleh afmaken – 10 minuten + wachttijd

Verhit een beetje olijfolie in de middelgrote bakpan en voeg de blokjes courgette toe. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de knoflook toe en bak het geheel kort.

Breng op smaak met peper en zout en roer door de gare bulgur. Voeg ook de tomaten en bosui toe aan de bulgur.

Snijd de munt en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Breng op smaak met eventueel nog meer citroensap, peper en zout.

Laat de tabouleh volledig afkoelen zodat de smaken goed door kunnen trekken. Garneer met een paar blaadjes witlof.

Serveer deze salade bijvoorbeeld met lamsvlees of kofta. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Tabouleh: Veel gestelde vragen

Waar is tabouleh van gemaakt?

Tabouleh is een super lekkere salade gemaakt van onder andere verse kruiden en bulgur. Met name peterselie en munt als hoofdingrediënten in deze salade.

Is couscous hetzelfde als tabouleh?

Beide gerechten hebben veel overeenkomstige ingrediënten, toch zit het verschil in de granen. Tabouleh maak je met bulgur, couscous maak je met de gelijknamige couscous granen.

Waar komt tabouleh vandaan?

Tabouleh (of taboulé) komt uit de Libanese en Syrische keuken. Meestal gegeten als voorgerecht of bijgerecht bij lamsvlees of kofta.

0 reacties op Tabouleh

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.