Spinazie en ham frittata

(8)

Deze spinazie en ham frittata is onweerstaanbaar. Gemaakt met heerlijke verse ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spinazie en ham frittata

Ingrediënten


  • 100 gram verse spinazie
  • 3 plakken gekookte ham
  • 6 eieren
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 4 champignons
  • 4 zongedroogde tomaten + olie uit het potje
  • 1 sjalot
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 gram feta kaas
  • zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan die in de oven kan, dus eentje zonder plastic onderdelen. Mocht je geen oven hebben (of zo'n pan) dan kun je een deksel op de pan plaatsen en de frittata op laag vuur garen.
  • Een oven
  • Snijplank en koksmes
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Sla centrifuge
  • Middelgrote kom
  • Garde

Spinazie en ham frittata Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-en-ham-frittata


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd de sjalot en knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke plakken.

Gebruik een champignonborstel of keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd deze daarna in plakjes. Maak de spinazie goed schoon, wees er zeker van dat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.

Maak de spinazie droog met een sla centrifuge. Snijd de gekookte ham in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.

Klop de eieren los in een kommetje en breng op smaak met wat peper en zout. 

Verse spinazie uit de groentetuin
Verse spinazie uit de moestuin

De spinazie en ham frittata bakken – 15 minuten

Gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten en giet dit in een grote bakpan. Verhit de olie op middelhoog vuur. Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken in plaats van de olie uit het potje.

Voeg dan de aardappelplakjes toe, en bak deze 3 tot 4 minuten mee. Voeg dan de champignonplakjes toe, en na een aantal minuten de spinazieblaadjes.

Je zult de spinazie naar alle waarschijnlijkheid in delen moeten toevoegen, in verband met de grootte.

Spinazie en ham frittata
Spinazie en ham frittata

Voeg als laatste de gesneden sjalot en knoflook toe. Om de frittata af te maken voeg je de gesneden zongedroogde tomaten en de ham toe. Giet dan de geklopte eieren erbij en verkruimel wat feta kaas over de bovenkant.

Plaats de grote bakpan in de oven voor een minuut of 10, of totdat de frittata gaar en stevig is. Deze frittata is heerlijk met een gemengde salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Spinazie en ham frittata

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.