Rosbiefsalade met mosterddressing

(8)

Rosbiefsalade met mosterddressing is mega lekker! Het zuur van de dressing en ingemaakte radijsjes zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. Klaar in 15 min.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Rosbiefsalade met mosterddressing

Ingrediënten


  • 200 gram rosbief plakjes
  • sla naar keuze, wij gebruikten little gem en rucola
  • handvol radijsjes, wij gebruikten ingemaakte radijsjes
  • 2 bosuien
  • 2 eetlepels mosterd, bijv. Dijon mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 100 ml zonnebloemolie
  • optioneel: brood om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • kleine kom
  • garde

Rosbiefsalade met mosterddressing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rosbiefsalade-met-mosterddressing


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met de makkelijke mosterddressing. Meng mosterd met witte wijnazijn en begin te roeren met een garde.

Schenk langzaam de zonnebloemolie erbij, blijf goed roeren anders zullen de azijn en olie niet goed mengen.

Breng op smaak met peper en zout en dat is het! Was de sla als dit nodig is en maak deze vervolgens droog met een sla centrifuge.

Was ook de bosuien, snijd deze in dunne ringen en zet opzij.

Tip: als je radijsjes gebruikt in plaats van al ingemaakte radijsjes zoals wij deden dan dien je deze goed te wassen. Snijd de radijsjes daarna in kwarten. 

Rosbiefsalade met mosterddressing
Rosbiefsalade met mosterddressing

De rosbiefsalade met mosterddressing afmaken – 5 minuten

Verdeel de sla en radijsjes over 2 borden.

Plaats de rosbief plakjes bovenop en maak de salade af met gesneden bosui en mosterddressing.

Serveer met brood naar keuze, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Rosbiefsalade met mosterddressing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.