Oosterse sperziebonen

(37)

Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Oosterse sperziebonen

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • Sap van een halve citroen
  • Zonnebloemolie
  • 1/4e blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • halve theelepel kurkuma
  • Snufje Sereh (gemalen citroengras)
  • Snufje Laos
  • Zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Kom
  • Wok

Oosterse sperziebonen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosterse-sperziebonen


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. De meest makkelijke manier om dit te doen is door de sperziebonen op 1 lange, rechte lijn te leggen en met behulp van een koksmes de uiteinden af te snijden.

Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen een aantal minuten in het kokende water.

Haal de bonen uit de pan en plaats direct onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen te gaar worden. Pel het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Oosterse sperziebonen
Oosterse sperziebonen

De Oosterse sperziebonen koken -- 5 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en mosterdzaadjes toe.

Roer goed door en voeg dan de fijngesneden knoflook, gemalen korianderzaad, kurkuma, sereh en laos toe. Voeg een vierde van het blikje tomatenblokjes toe na een minuut en warm goed op.

Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan het gerecht. Proef, en breng op smaak met zout. Serveer de Oosterse sperziebonen met bijvoorbeeld rijst en huisgemaakte loempia's. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
37 stemmen

0 reacties op Oosterse sperziebonen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.