Knapperige appelsalade

(10)

Heerlijk frisse en knapperige appelsalade die je zonder moeite op tafel zet. Lekker voor bij eend of varkensvlees. Klaar in 10 minuten, recept voor 2.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-06-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Knapperige appelsalade

Ingrediënten


  • 2 knapperige appels, zoals Braeburn appels
  • 2 - 3 selderijstengels
  • Flinke handvol rozijnen
  • Handvol walnoten
  • 100 gram mayonaise

Kookgerei nodig


  • Aardappelschilmesje of klein keukenmesje
  • Lepel
  • Grote kom
  • Mandoline of koksmes

Knapperige appelsalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knapperige-appelsalade


Voorbereiding – 5 minuten

Was de appels en de selderijstengels. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd deze in grove stukken. Snijd de selderijstengels in dunne plakjes met behulp van een mandoline, of gebruik simpelweg je koksmes. 

Plet de walnoten, een makkelijke manier is om de walnoten in een zip-loc zakje te doen en er met iets zwaars op te slaan, zoals bijvoorbeeld een deegroller. Omdat de walnoten in het zakje zitten heb je ook geen rommel! 

Knapperige appelsalade
Knapperige appelsalade

De knapperige appelsalade afmaken – 5 minuten

Combineer de ingrediënten (appels, selderij, rozijnen en geplette walnoten) samen in de grote kom. Voeg de mayonaise toe, en roer alles goed door elkaar. De appelsalade is nu klaar. 

Je kunt de knapperige appelsalade afgedekt in de koelkast bewaren totdat je deze gaat serveren. Deze knapperige appelsalade past goed bij vette gerechten zoals eend of varkensvlees.

De frisheid van de appels passen goed bij dit soort gerechten, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-06-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

4 reacties op Knapperige appelsalade

Nel Jansen plaatste op 18-08-2016 om 19:46:12
Heerlijk deze salade , en zo klaar !!!!

Nel

Ohmydish plaatste op 18-08-2016 om 20:12:59
Dankje Nel, goed eten hoeft gelukkig niet altijd veel tijd te kosten :)
Gerda Heerema. plaatste op 20-11-2021 om 20:22:30

Heerlijke appelsalade. Ik heb Elstar gebruikt en geroosterde cashewnoten want dat had ik in huis. Eet de salade ook op brood. Groetjes van Gerda

Ohmydish plaatste op 22-11-2021 om 19:42:42
Wat super leuk om te horen Gerda, dankjewel voor je bericht! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.