Gerookte zalmsalade met mierikswortel

(14)

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Ingrediënten


  • 50 gram rucola of andere sla naar keuze
  • 2 gekookte rode bieten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1/2e venkelknol
  • 12 kleine augurkjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • mandoline, snijmachine of dunschiller

Gerookte zalmsalade met mierikswortel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gerookte-zalmsalade-met-mierikswortel


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol en snijd in dunne plakjes. Je kunt dit doen met een snijmachine, mandoline of een dunschiller.

Als je de venkel niet meteen gebruikt, kun je deze in ijswater bewaren om verkleuren tegen te gaan en om de venkel extra krokant te maken. Snijd de kleine augurkjes schuin door de helft en snijd de rode bieten in plakjes.

Was en droog eventueel de sla en maak een 'dressing' door de crème fraîche te mengen met mierikswortel. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout. 

Gerookte zalmsalade met mierikswortel
Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Gerookte zalmsalade met mierikswortel afmaken – 5 minuten

Verdeel ongeveer 4 rode bietenplakjes op elk bord. Meng de rucola met fijngesneden venkel en besprenkel deze met een beetje olijfolie.

Verdeel de sla en venkel over de borden en verdeel dan ook ongeveer 3 kleine augurkjes per bord.

Maak af met de plakjes gerookte zalm, mierikswortel 'dressing' en eventueel nog een beetje olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

4 reacties op Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Geert plaatste op 16-01-2017 om 23:17:05
Hoi Veronique en Marco,

Lijkt me een heerlijk recept! Zijn die witte soort van 'quenilles' van de crème fraiche gemaakt?

Groet Geert

Ohmydish plaatste op 17-01-2017 om 07:31:54
Hallo Geert, dat klopt; dit staat overigens ook in het recept vermeld. Een vrij simpel maar lekker recept!
Marianne plaatste op 19-01-2017 om 10:27:14

Dit lijkt me echt heerlijk als lunch! Eentje om te onthouden ;-)

Ohmydish plaatste op 19-01-2017 om 10:53:15
Dankje! Zeker gaan maken, smakelijk alvast ;)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.