De beste manier om tofu te eten, is om deze te marineren. Deze gemarineerde tofu is gegrild tot perfectie en geserveerd met sesamzaadjes en bosui!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-01-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-tofu
De voorbereiding voor deze tofu is erg makkelijk. Als je niet alle ingrediënten kunt vinden in de supermarkt, is de toko een goede optie! Voor de marinade meng je simpelweg de sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, mirin, geraspte gember en sambal.
Meng alles goed samen en zet opzij. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu blok vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Droog elke plak opnieuw met keukenpapier.
Leg de tofu vervolgens voorzichtig in de marinade. Zorg dat alle plakken bedekt zijn met de marinade, dek af met huishoudfolie en zet de tofu dan minimaal 15 minuten in de koelkast. Je kunt de tofu ook de hele nacht laten marineren, hoe langer je dit doet hoe meer smaak de tofu zal hebben.
Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij.
Haal de tofu uit de koelkast en verhit de grillpan op middelhoog vuur. Zet de afzuigkap aan en voeg een eetlepel sesamolie toe aan de pan. Zodra de olie heet is bak je de tofu enkele minuten aan beide kanten, tot het grill-patroon zichtbaar is.
Haal uit de pan en serveer eventueel met een beetje van de marinade, sesamzaadjes en bosuien. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-01-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.