Duvelkesvlees

(33)

Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Duvelkesvlees

Ingrediënten


  • 500 gram varkenshaas
  • 6 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels nasi kruidenmix (dat is iets minder dan de helft van dit recept)
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 theelepel sambal brandal
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 uien
  • 500 gram champignons
  • 1 eetlepel pindakaas
  • koffiemelk of gewone room
  • optioneel: salade, kroepoek en frites om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • grote kom
  • houten lepel
  • huishoudfolie

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duvelkesvlees


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.

Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht. 

Duvelkesvlees
Duvelkesvlees

Duvelkesvlees afmaken – 45 minuten

Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.

Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout.

Serveer het duvelkesvlees met frietjes, kroepoek en een salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
33 stemmen

4 reacties op Duvelkesvlees

Marjo plaatste op 12-03-2021 om 15:47:23
Eindelijk het recept gevonden van duvelkes vleisj mijn schoonmoeder maakte het ik vind het heerlijk. Dit weekend eten we het met frietjes. We laten jullie weten welke lekkerder is 😉
Ohmydish plaatste op 12-03-2021 om 16:05:44
Hoi Marjo, wat leuk om te horen! Dit is het soort duvelkes vleisj zoals bij Brasserie Foroxity in Sittard, zó lekker! Smakelijk alvast, ben benieuwd welke lekkerder is 😉. Liefs, Véronique
Marjo plaatste op 14-03-2021 om 18:09:53

Hallo Veronique, Het is heerlijk mijn man zei dat het net zo lekker was als zijn moeder maakte. Dat is een groot compliment want de wortelen stamppot heb ik 20x opnieuw moeten maken 🤣😂. Groetjes

Ohmydish plaatste op 14-03-2021 om 21:35:21
Dat is nog eens een super compliment! Heel fijn om te horen, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.