Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duvelkesvlees
Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.
Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht.
Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.
Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout.
Serveer het duvelkesvlees met frietjes, kroepoek en een salade. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Hallo Veronique, Het is heerlijk mijn man zei dat het net zo lekker was als zijn moeder maakte. Dat is een groot compliment want de wortelen stamppot heb ik 20x opnieuw moeten maken 🤣😂. Groetjes
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.