Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

(12)

Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Ingrediënten


  • 1 grote courgette
  • 1/2 recept voor bloemkoolpuree (ongeveer 6 grote eetlepels)
  • 20 grote garnalen (5 per persoon)
  • 1 grote knoflookteen
  • handvol cherry tomaatjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram (groene) snijbiet
  • optioneel: kleine handvol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: kleine handvol peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • spiraalsnijder (spiralizer)
  • sla centrifuge
  • kleine kom

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-spaghetti-met-garnalen-en-romige-bloemkool


Voorbereiding -- 15 minuten

Begin met het maken van de geroosterde bloemkoolpuree. Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken.

Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden. Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken. Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan.

Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij. 

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool afmaken -- 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan samen met de knoflook en laat het op laag vuur zachtjes verwarmen om zo een heerlijke knoflookolie te creëren. Verwijder dan de knoflook en voeg de garnalen toe.

Na ongeveer een minuut voeg je ook de courgette spaghetti toe. Kook dit enkele minuten tot de courgette een beetje zachter is geworden.

Voeg dan de gesneden snijbiet, groentebouillonblokje en geroosterde bloemkoolpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.