Brood mhancha met kip

(8)

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Brood mhancha met kip

Ingrediënten


  • 450 gram bloem
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • ongeveer 3 eetlepels lauwwarm water
  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1/2e prei
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eigeel
  • klein handjevol geraspte kaas
  • 1 theelepel chili vlokken

Kookgerei nodig


  • Elektrische mixer of kneed het brooddeeg met de hand
  • Kleine kom
  • Middelgrote bakpan
  • Deegrol
  • Ronde bakvorm (bijv. springvorm)
  • Siliconen kwast
  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Theedoek

Brood mhancha met kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brood-mhancha-met-kip


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Meng de helft van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat dit 5 minuten staan tot het begint te schuimen. Meng ondertussen bloem met het zout en voeg de zonnebloemolie toe.

Voeg dan langzaam de resterende lauwwarme melk toe en blijf kneden. Zodra het gist mengsel schuimig is voeg je dit ook toe samen met het lauwwarme water.

Hoeveel water precies nodig is merk je vanzelf, het deeg behoort een deegbal te worden die niet plakt. Plaats de deegbal in een grote kom en dek af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is.

Terwijl het deeg staat te rijzen, kun je de vulling maken. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.

Maak de prei schoon en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de kipblokjes en paprika enkele minuten. Voeg dan ook de prei toe samen met de gerookte paprikapoeder, knoflook en gemberpoeder.

Breng op smaak met peper en zout en laat het enkele minuten verder garen. Laat het mengsel dan afkoelen. 

Brood mhancha met kip
Brood mhancha met kip

Brood mhancha met kip afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif je aanrecht en deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd in de lengte 6 repen en rol de repen afzonderlijk van elkaar nog iets platter.

Leg 1/6e deel van de vulling in een rijtje op het deeg maar laat de uiteindes vrij en herhaal dit voor de andere 5 repen. Druk de randen van de deegrollen naar binnen zodat je een slang krijgt.

Rol de slangen op en begin vanuit het midden in de ronde bakvorm met de naden naar beneden. Doordat de uiteindes vrij van vulling zijn kunnen de deegslangen aan elkaar vast gemaakt worden.

Dek het deeg nogmaals af met de vochtige warme theedoek en laat het nogmaals 15 minuten rijzen. Klop het eigeel los met een klein beetje melk en bestrijk hiermee de broodrol.

Besprenkel de broodrol met chili vlokken en geraspte kaas. Bak de mhancha mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

4 reacties op Brood mhancha met kip

Ellouisa plaatste op 27-11-2016 om 08:06:28
Hij is prachtig geworden, mooie foto ook!! Leuk om terug te zien dat er weer een tevreden "klant" is van de mhancha ?
Ohmydish plaatste op 27-11-2016 om 12:30:42
Hij smaakt ook nog eens heerlijk ! Leuk recept !
Laura plaatste op 23-07-2018 om 17:06:06
Dat was lekker, dankje!
Ohmydish plaatste op 23-07-2018 om 18:37:06
Dankje Laura! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.