Aïoli dipsaus

(15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Aïoli dipsaus

Ingrediënten


  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine, handmixer of een grote kom met een garde
  • Koksmes
  • Snijplank

Aïoli dipsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aioli-dipsaus


Voorbereiding – 5 minuten

De meest makkelijke manier om een aïoli dipsaus te maken is met behulp van een keukenmachine of handmixer. Heb je deze apparatuur niet? Dan kun je de aïoli dipsaus ook met een grote kom en een garde maken. De techniek lijkt op die van mayonaise maken. 

Pel en snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers. 

Aïoli dipsaus
Aïoli dipsaus

De aïoli dipsaus afmaken – 5 minuten

Voeg knoflook, citroensap en de eidooiers toe aan de kom van je keukenmachine en meng deze goed samen. 

Druppel er nu langzaam de olijfolie aan toe, je zult merken dat de saus dikker wordt. De eidooiers en olijfolie fungeren als een verdikkingsmiddel. 

Breng de aïoli dipsaus op smaak met peper & zout. Voeg meer olijfolie toe als je vind dat de saus niet dik genoeg is. Voeg echter niet té veel olijfolie toe, dan zul je namelijk meer een dressing overhouden dan een saus. 

Deze aïoli dipsaus is heerlijk om brood, aardappelen en groente in te dippen. Geniet van deze lekkere zelfgemaakte aioli!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Aïoli dipsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.